Teruskanlah

Posted on 7:52 AM by TiM and filed under | 0 Comments »

RapuH



video

Belum sempat ku membagi kebahagiaanku
Belum sempat ku membuat dia tersenyum
Haruskah ku kehilangan ‘tuk kesekian kali
Tuhan kumohon jangan lakukan itu

Sebab ku sayang dia
Sebab ku kasihi dia
Sebab ku tak rela
Tak s’lalu bersama
Ku rapuh tanpa dia
Seperti kehilangan harap

Jikalau memang harus ku alami duka
Kuatkan hati ini menerimanya

Posted on 6:01 AM by TiM and filed under | 0 Comments »

IpoH YonG!!!!!!!!!!




Ipoh..satu ketika dulu memang tak sehebat sekarang..for the past 6 or 7 years tak menjejak kaki ke Ipoh, ternyata satu debaran dan kegembiraan bila kembali utk kesekian kali. Banyak yg aku dah lupe, lagi2 jalan ler..kalo dtg sure dah sesat, thanks to Ejan Bam Bam yang sudi menjemput aku @medan Gopeng..Fuh!!!!! selamat..

Sampai-sampai terus pg umah Ct Cotcot (syafawati) member MUC @tapah, ape lagi dgn masa yg ade, bersembang dgn Ejan, punyelah panjang, terpaksa cite laju2 sbb masa agak terhad... akekeeeke..Tiba Rumah Ct Cotcot, die wat mee bandung, perh!!!!!!!!!!!kome masak memang sedap,..terliur lg nih..hehehe....(org mengandung memang masak sedap kot) ahhahaha...

Than larut malam dpt jugak melepaskan kepenatan dgn berkaraoke fuh!!!memang suara masing2 terbaek..ahhaha..layan habis,..



Thanks to Bazilah Hasnah, kerana sudi menjadikan PhotoChanteQ sebagai tukang gambo untuk majlis pertunangan beliau, memang ChanteQ kau Bazilah..hahaha, semoga ke jinjang pelamin ye..Amin,moga2 dpt jugak aku ade kat sane nanti (ayat market). Ba'a memang sporting, begitu juga dgn pelakon2 tambahan..hahaha..best..best..best..



Posted on 4:40 AM by TiM and filed under | 0 Comments »

Album Raya 2o10






Masa: d malam hari ketika manusia d buai mimpi
Model: Sarah Silah, Affiq afifi, & Najiah Herman
Emosi: amat Tenang


Posted on 11:35 PM by TiM and filed under | 1 Comments »

Suasana Hari Raya

Setelah penat Beraya me up kan pic2 me beraya..kalu nk up sekeping2 rasanya penuh blog akekekeke..so jom check it out..






if pic tak sharp itu bermakna budak2 yg snap..mihahahaha..
Posted on 12:40 PM by TiM and filed under | 2 Comments »

I did my last raya @ kampung


Fuh!!! Selamat Hari Raya kepada semua bloger sekalian. Past 3 week kot me tak update my blog huhuhu..mohon kemaafan d hari yang mulia ini. Bukan sengaja tapi terpaksa d sengajakan akibat mencari rezeki yg berlebihan d Bulan Ramadhan Baru2 ini..akeeekek..Alhamdulilah semua berjalan degan lancar.

Tiba D kampung Halaman Sitiawan,Perak Pada jam 5.30 pagi d hari raya (thanks to Faiz sudi hantar me pulang beraya), terus menuju ke dapur tolong masak lodeh.(mata kuyu) akibat baru habis berniaga pada jam 2 am d pagi raya. Lodeh pun lodeh lah, lagi pun aku tak tolong pe2 so meringankan tulang utk membantu d dapur akekekeke..cm poyo lak. (kacip fatimahlah aku sebat) ehhehe stady sehingga jam 3ptg.


hampir setahun gak tak pulang (cam lah aku ddk oversea) ramai yg berkata begitu, namun aku kuatkan hati yea!!!!!!!!!!..rindu pada rumah, jiran, mak abah, dan yg paling bermakna apabila melihat pic2 zaman sekolah yg mak letak d rak2 dalam bilik aku..huhuhuhu..sekali pandang.. (itulah aku) org yg dalam gambar itulah yg aku mahu jadi, sentiasa SEMANGAT!!!!!!!!!!!




Beraya sakan, first time aku memberi duit raya pada anak2 saudar serta kezen2 ku yg tercinta, mengeletar gak nk kua duit..huhuhuhu..sebulan sebelum puasa aku dah terbayangkan wajah2 mereka yg perlu aku bg duit raya, maka tamatlah kerisauan itu..nak tau berape me bg???..akekekekeke..shuuuuuuu..RAHSIA..akekekekekkeke.. kondisi badan amat keletihan,

Raya kedua Pulang Ke GErik,Perak ada Family Day raya Ke tiga, akibat keletihan melampau, kesemputan dan migrin menyerang..fuh!!!!!amat tidak selesa, muke toye d raya yg ke tiga..huhuhu..tension....masih tidak dapat berehat sepenuhnya.. Raya keempat Kembali pulang ke Sitiawan adeh...pada raya ke lima sebelum berangkat ke Shah Alam Semula Sempat membuat Shoot Raya bersama Adik, Kezen n jiran tercinta..u all memang best (sanggup bejemuran pada jam 1 tengah hari) perh!!!!!!!!!! memang terbakar+panat+berpeluh..nnt leh wat lagi k akekekekeke....thanks to Wan yg sudi beraya d rumah ku dan join photoshoot yg tah ape2 tue.akekeekke..



Paling ku rindui Opah yg terchinta..Syahdu melihat die hanya tuhan yg tahu..tp sebagai wanita cun me masih control kan ke cun an me nie..akekekekkeeke..SEMANGAT!!!!!!!!!!!!.. itu sentiasa yg menguatkan Jiwa aku utk terus menunggu dugaan dan halangan yg d berikan.. So skang me sudah berada D Shah Alam Semula Utk meneruskan Cita-Cita yang tertangguh..ape2 pun this week me nk berehat drumah walaupun jadual hampir penuh..huhuhu..akan cuba sedaya mungkin utk tidak buzy this week..next week baru nk kerja Kuat..akekeke..SEMANGAT!!!!!!!!!!!!!!!!.. SElamat HAri Raya..
Posted on 12:21 PM by TiM and filed under | 5 Comments »

Kisah "Abang SATA" di bulan Ramadhan

Amat Panas Cuaca, Visit Bazar Ramadhan @ Section 13 stadium Shah Alam, amat best+ besar, luas, sehinggakan tak tahu mahu membeli apakah juadah berbuka hari ini. TETAPI...setelah melihat SATA aku terus Menyambarnya..hahahaha..tanpa segan silu, me minta diskaun lalu aku berkata"bang tak leh murah ke" Abang itu membalas "nak murah pg Kuala Kemamang lah dek oii" miahahahhaha..Cilaka..(memang nk pg, tp tak jadi..huhuhu) chait..lek2 bulan pose. ape2 pun SATA amat best ok. "Selamat Berpuasa".

SATA yang amat sedap

terpingar-pinagar seketika

Akhirnya aku membuat keputusan utk membeli 3 cucuk RM5 hengget ok.

Posted on 12:31 PM by TiM and filed under | 4 Comments »