Kisah "Abang SATA" di bulan Ramadhan

Amat Panas Cuaca, Visit Bazar Ramadhan @ Section 13 stadium Shah Alam, amat best+ besar, luas, sehinggakan tak tahu mahu membeli apakah juadah berbuka hari ini. TETAPI...setelah melihat SATA aku terus Menyambarnya..hahahaha..tanpa segan silu, me minta diskaun lalu aku berkata"bang tak leh murah ke" Abang itu membalas "nak murah pg Kuala Kemamang lah dek oii" miahahahhaha..Cilaka..(memang nk pg, tp tak jadi..huhuhu) chait..lek2 bulan pose. ape2 pun SATA amat best ok. "Selamat Berpuasa".

SATA yang amat sedap

terpingar-pinagar seketika

Akhirnya aku membuat keputusan utk membeli 3 cucuk RM5 hengget ok.

Posted on 12:31 PM by TiM and filed under | 4 Comments »

I can't smile without You

walaupun poyo, pic nie aku suke tgok..SEMANGAT!!!

Emosi: tak tahu kenape teruja dengan lagu nie selepas menonton Movie HELLBOY2 sorang2 bersama Milo Ais bertaburan..membuatkan hari rasa bahagia.miahahah malam2 nie kot bahagia..ekkekke..tp amat best dan membuatkan me rasa happy. Selain malayan Lagu Type-X lagu ini pun menyentuh Jiwa..heheeh jom same layan...

sila klik di bawah utk mendengar lagu
I can't smile without You

You know I can't smile without you
I can't smile without you
I can't laugh and I can't sing
I'm finding it hard to do anything
You see I feel sad when you're sad
I feel glad when you're glad
If you only knew what I'm going through
I just can't smile without you

You came along just like a song

And brightened my day
Who would have believed that you were part of a dream
Now it all seems light years away

And now you know I can't smile without you

I can't smile without you
I can't laugh and I can't sing
I'm finding it hard to do anything
You see I feel sad when you're sad
I feel glad when you're glad
If you only knew what I'm going through
I just can't smile

Now some people say happiness takes so very long to find

Well, I'm finding it hard leaving your love behind me

And you see I can't smile without you

I can't smile without you
I can't laugh and I can't sing
I'm finding it hard to do anything
You see I feel glad when you're glad
I feel sad when you're sad
If you only knew what I'm going through
I just can't smile without you


Posted on 11:26 AM by TiM and filed under | 4 Comments »

Survay RamaDhan..

Lokasi D Bazar Ramadhan Section 18 berhadapan Ole-Ole, sempena Tapak Jualan Barang Raya yang aku sendiri Ada..hhahaha..Tapi tak start2 lagi. Giler lah. Mengatur Strategy masih Awal utk berniaga, tapak lain pun belum bersiap sepenuhnya, so me, Gee n Norm pun Jalan2 cuci mata melihat Fesyen Terbaru Raya Kali ini, as assignment gak lah hhehehehe..plu d record kan supaya Perancangan WarisanChanteQ Collection pada tahun Hadapan Berjalan Dengan lancar. SEMANGAT!!!

Tahun Nie Rasanya Beli Baju D ZARA jalah, baju kurung belambak tak pakai. "tak baik membazir" hehehe

lihat Sahaja tak mau beli lagi, tunggu dah nak raya

Orang nak beniaga aku pun beniaga, tapi kaki merayap tempat lain gak..miahahahaha..


Muke Berseri D Bulan Yang Mulia 'Apakah Rahsia Mu'
Posted on 11:13 AM by TiM and filed under | 0 Comments »

Apakah Yang Engkau Cari


Hidup Digambarkan SEindah Cinta
Namun Tercarikah CINTA itu.
Cita-Cita Dilhamkan Secantik Diri Yang Memiliki,
Namum Mampukah Kita Memilikinya.
Lantas Apakah Yang Engkau Cari,
Jika Tiada Kamu Di hati,

Siapakah Hati Itu,
Mampukah Hati Itu Berada D situ,
Mengunggu Hingga CIta-cita serta CINTA itu terjadi.
Mampukah Hati itu menjadi Sahabat Sejati
Yang sering diPerkatakan,
Bahawasanya Hati ini Menjadi Kuat dengan adanya Sahabat Sejati.
Persoalanya Mampukan Ia menjadi Sahabat Sejati atau Sebenarnya ia Adalah Cinta Sejati.
CINTA Dan CITA-CITA adalah yang berbeza,
Namun Mereka Penentu antara satu sama lain.
Lantas Apakah yang Engkau cari.
Kuatkah memiliki kedua-duanya.

Bagaimanakah Tentang Kenangan Yang Indah,
Haruskah di kenang atau sekadar pengalaman hidup,
Menjadikan kita lebih dewasa.
Sahabat datang dan pergi,
wang Ringgit datang dan pergi,
Impian Datang Dan pergi,
Oleh itu, Apakah YAng Engkau Cari??
Haruskah Cinta Datang Dan Pergi,
Bolehkah Sayang Itu Datang Dan Pergi..
Maka..
Apakah Yang Engkau Cari.
Posted on 5:08 AM by TiM and filed under | 0 Comments »

Visit Kg Broga


Lokasi: Bukit Broga
Masa: 5.45am dr subang perdana
Kenderaan : Kancil (series Afiq)
Map Search: I pod map (bateri hampir kehabisan)
Driver : Fatimahsilah (kelajuan 120 geegegegee)
Asistant Driver : Afiq Afifi
Penumpang : Sarah Silah
Bekalan: 100plus,Roti, Tuna, and mineral water




Mula mendaki : 6.45am
Jumlah Visitor : Hampir 60 org termasuk we all so agak perlahan untuk mendaki
Bekalan : just sebotol air mineral yg lain tinggal huhuhu..memang menyesal
Cuaca: hujan Renyai (hampa Tidak dpt lihat matahari)
Ketibaan : 7.50am
Situasi : amat ramai manusia sehingga tidak tahu mahu snap celah mana
Kondisi Diri: kasut teramat kotor lecah akibat hujan, sedikit kesemputan akibat sudah lama tidak hiking serta kedahagaan akibat kekurangan air.
Mode: amat Happy apabila sampai d puncak. berpuas hati walaupun penat.
View: amat ChanteQ oiii..berbaloi2
Jurugambar: Fatimahsilah (pic aku semua tah ape2)
Model: sarah silah (mula2 malu, lama2 mahu)
Super Poss: afiq afifi ( tarak kisah punya)
Observation : Ramai kot photographer, student, semua muke happy bila sampai walaupun penat, mengambil kesempatan sanp pic d merata2 lalang,kalu boleh semua sudut tidak ketinggalan.
Idea: aku mahu possing d sini next year..akeke tema seperti Video clip (ipang-sahabat Kecil)






Posted on 3:35 AM by TiM and filed under | 5 Comments »

Budak Kelas 6 Zamrud 1997

Sejak dua menjak nie aku cm sengal2 sikit, tak tau kenapa, ade je yang tak kene. Cm2 masalah datang. Masih wat lek2 padahal dalam hati bergelora. Adoi..serabut!!!!!!!!!!!!! tp aku masih positifkan diri take n easy, "idup dah susah jangan d susahkan lagi" ha..so aku pun layan lagu2 d blog aku nie sambil tgok2 FB member2. Kebetulan nk menegur member sekolah Rendah dulu Shamsida aku panggil Sham..ehehhehe...lame kot tak jumpe walaupun Kg aku d Gerik sllu gak lah balik.tp Tak rojer2 dorg ..hahaaha..aku balik raye je kot..akekekee..

6 ZAMRUD 1997

Nasib lah aku berjumpe semula dengan Sham Yg sudi mengingatkan aku kepada Member2 Kelas 6 Zamrud hahaha "6Z" ehhehe...sory to say..aku memang dah banyak hilang ingatan pada u all semua, bukan sengaja, tetapi akibat keadaan, serta masa yang telah membuatkan aku tidak mampu nak menghubungi u all semua. syuhada yang depan umah pun aku tak rojer, ape lagi yg seberang Kg ujung kg..huhuhuhu..terasa rindu nagn u all semua..aku baru sedar Aku lah Penolog Kelas dulu kan..kan..kan..akekekek Aie ketua kelas, hahahaha..memang sengal.

Aie pernah gak jumpe die time masa aku D asrama, die pernah Sekolah sekejup dgn aku. Yang lain memang lost lah. Terinagat kat cikgu Yati. huhuhuhu..so sweet, masa dulu die sllu bg motivation dalam kelas, semangat die kuat, tak mudah putus asa ajar kami matametik dengan Bahasa Ingeris. Cikgu terbaek..kelas Zamrud adalah kelas ke dua terbaik. So we all dalam kelas merasakan kami nie tak sepandai dak2 Kelas DElima yg Semua cikgu sayang. So cikgu Yatilah selalu memberi semangat serta dorongan, supaya kami tidak berputus asa.

Sambil mendenagr lagi HUJAN-Muda (leh layan kat my music)..hahahaa terinagat lagi lah zaman2 sekolah rendah dulu. memang Aktif kot. Bola Baling..Yes!!!! otai kot dgn Sham, Farah, n yang lain.. Lumba lari, lompat tinggi semua rembat...tp bab nak memngaji..hahahha..ponteng je kerja, sekolah agama pun jarang pg..mihahahahaha..so skang jadi manusia juga aku akekeekek.. jom layan lagu HUJAN nie..hahaaha..


Penyanyi: Hujan
Tajuk Lirik Lagu: Muda

Tamatlah zaman persekolahan
Masih dihantui memori
Waktu kecil waktu yang gemilang
Oh Tuhan ku tak mahu pergi

Alangkah indahnya dunia
Bila kita semua tak akan membesar
Alangkah indahnya dunia
Bila kita semua akan bersama selamanya


Tak lupa pelbagai peristiwa
Waktu pergi mengaji
Ponteng kerana ku macam tak biasa

Alangkah indahnya dunia
Bila kita semua tak akan membesar
Alangkah indahnya dunia
Bila kita semua akan bersama selamanya


Posted on 2:58 AM by TiM and filed under | 2 Comments »