Good Friend

biler tak dpat SATA..otak2 pun tak pa lah hehehe..

Morning all blogger sekalian sambil mendengar lagu MUSE-Neutron Star Collision (LOve Is Forever) agensi Twilight punye keturunan..hahaha.aku melaporkan diri mengupdatekan keadaan diri. malam tadi tak boleh tido kot, hati gelisah, gundah gulana, akibat gara-gara Seminar Yang ingin dilakukan Oleh My client..chait..choi..choi.choi..jauh kot Pulau Pinang, dah lah ade fee lak tue..choi..choi..choi..Kalu agak2 nak dapat duit Puasa pun Janganlah Org lain jadi mangsa..sesuka hati nk wat kat mane2 dah lah mintak fee, transport sendiri.. CHAIT... aku tak berpuas hati tul lah..if terpaksa pg gak..Ha..aku dah tau mane lokasi Pulau Pinang Nak aku "ponteng" Seminar Tue..hahahahaha..anak-anak mami Bersedialah..

So ape kene mengena pic kat bawah nie pula..whahahaaaha..setelah tensionkan keadaan mlm td..aku mengeditlah sikit pic kawan aku nie (sikit betul) layan b4 memejamkan mata pada 6.30am dan bangun semula 8.00am..ahhahaha..last montah lepak dengan Hajar @ Putrajaya, Thanks jadi super duper Model aku yg setia..akekekekeke.. hari nie aku harus bersua muka Dengan Boss aku yang terchinta..REPORT PLS!!!!!!!!!!!! aiyak..



Bf hajar bergaya dengan bike die..sanggup dtg naik motor..
ish..ish..awek bawak kereta..ape cerite..akekeke..



Posted on 6:40 PM by TiM and filed under | 3 Comments »

MY ParentHood

Hai.. mlm nie aku asyik dengar lagu Martina McBride - In My Daughter's Eyes sampai teringat kat mak aku..huhuhu..rindu.Lokasi mak sekarang ada d Gerik, Perak. Katanye nak mengemas Rumah sebab dah lama tak balik tengok rumah sambil menziarahi Mak Long aku yg sakit d kampung. awal sgt mak nak mengemas umah tue..Puasa lagi 2 minggu kot..raya lagi sebulan, Lagi pun tahun nie we all raya D Sitiawan, perak. Ish..mak aku nie..aku tahu die sayangkan umah tue walaupun kami adik beradik kurang suka. ape2 pun itulah satu2nya umah mak& abah. so aku tak kisah sgt, yang penting mereka happy..

Abah pulak sibuk dengan Tour Guide "Royal Belum" dia dan baru2 ini aku sempat mengupdatekan blog die kasi cun sikit, supaya job masyuk lebih akekkeeke
http://hjsilahroyalbelum.blogspot.com tetapi masih byk benda yang harus aku perbaiki supaya nampak lagi menarik, akan d updatekan dr masa kesemasa. Love u so much.


In my daughter's eyes I am a hero
I am strong and wise and I know no fear
But the truth is plain to see
She was sent to rescue me
I see who I wanna be
In my daughter's eyes

In my daughter's eyes everyone is equal
Darkness turns to light and the
world is at peace
This miracle God gave to me gives me
strength when I am weak
I find reason to believe
In my daughter's eyes

And when she wraps her hand
around my finger
Oh it puts a smile in my heart
Everything becomes a little clearer
I realize what life is all about

It's hangin' on when your heart
has had enough
It's giving more when you feel like giving up
I've seen the light
It's in my daughter's eyes

In my daughter's eyes I can see the future
A reflection of who I am and what will be
Though she'll grow and someday leave
Maybe raise a family
When I'm gone I hope you see how happy
she made me
For I'll be there
In my daughter's eyes

-Martina McBride-


Love U All
Posted on 12:47 PM by TiM and filed under | 1 Comments »

Old Skool With FRENDSHIP 7

"selamat pengantin baru untuk hanny"

Malam nie aku saja mau membuka folder picture wedding hanny 10 july 2010 baru2 ini. kawin juga akhirnya kawan FRIENDSHIP 7 aku sorg nie, pas nie giliran siapa aku no comment. Lihat semula kawan2 hostel aku nie.huhuhuhu..terimbas banyak kenangan dengan mereka ini.

Time tue aku tingkatan satu, first time memasuki Asrama, niat sebenarnya memang tak nak duduk rumah (cita2 nak jadi anak perantauan)..wkakaakakka.. jadi aku lah student paling happy apabila mak aku hantar aku ke sana. Masih aku ingat lagi, Hani nangis time mak die nak balik, bukan hani jew, Tun Malisa, Nasha,.ish..ramailah time tue..terbayang-bayang lagi nie..sambil senyum sorang2 aekeekekekeke..


member2 Kaum ADAM,(aku pun tak kenal sagt akekekeke)

Semasa aku di sekolah Asrama, memang undang2 di sana tidak d benarkan bergaul dan bemesra dengan kaum ADAM.aekekkeeke..So bila nampak lelaki macam sesuatu benda yang amat bersalah akn aku lakukan, tp disebabkan itulah ramai student kena masuk court aekekke..ish secret admire memang banyak lah, yang di larang itulah yang nk d buat..bab usya mengusya nie memang pekara biasa.pk2 lik lawak.tp itulah hakikatnya, jadi sememangnya aku berkawan dengan golongan HAWA jelah.

Disanalah aku kenal erti persahabatan, susah+senang, gelak+tawa, caci+maki. Dan budaya yang masih kekal aku wat sehingga kini adalah "berpuasa apabila Sen tak ada" wkakakakakaka.. dr zaman Asrama, UiTM, Sampai bekerja memang itu yang aku tak boleh tinggalkan..aekekeke..


"antara kawan2 yang hadir wedding hanny"

hehehehhhehe..Aku masih tersenyum sambil menulis blog nie..adeh..memang saat paling riang adalah berada di sekolah Asrama, semua aktiviti sekolah aku join, Pengawas, AJK asrama, berlari jangan cakap, lari padang, atas pagar bawah pagar pun paling Aktif..akeekkeeke.. Saat2 paling indah apabila kawan2 aku ajak basuh kain "midnight" akekeke..yelah time tue wayang tak ada, ape tah lagi TV. So activity midnight paling best d asrama adalah membasuh kain bersama kawan2 aku..heheheehe..

Seingat akulah selama 3 tahun aku berada d SEkolah Asrama, 3 kali kot aku kene denda di khalayak ramai..waaaaaaa..malu BEB..satu sekolah tgok. adeh.. first, aku, dgn dua org lagi rakan aku, bising dalam kelas kena denda dengan cikgu ape aku dah tak inagt, siap kene bawak buku baca tengah2 court. yang tak tahan kena perli sambil dorg menyanyi"adik-adik dan kawan-kawan, membacalah buku pelajaran, surat kabar dan buku cerita, untuk faedah kita bersama" wkakakakakaka..berapi Otak dengan panas lagi..huhuhu..

Second , kene time aku dtg sekolah lambat, atas tiket bangun lambat dan mandi lambat.kali nie dendanya adalah bawak baldi dan barang2 mandi duduk di tengah court.. yang tak tahanye ingat kaum HAWA je wat perangai, rupanya kaum ADAM pun ade, so aku tak malu sgt, nk gelak lagi ada, masing2 tgok diri masing2, serabut sbb mandi pun kelam kabut, Kaum ADAM lagilah, kene pakai tuala mandi je..wkakakakakaa..

Yang ke tiga aku dan kawan2 aku FRENDSHIP 7 terkantoi, dengan cikgu Siti malam saat2 akhir tahun sekolah, biaselah dah habis exam PMR time tue,wat sekolah cm sendiri punaya, lewat malam pg Kelas,kononya nk lepak n berjumpa Kaum ADAM,Sekali Cikgu Siti nampak, ape lagi, kene terkam lah..die menjerit satu sekolah dengar..wkakaak..aku yang gelabah nie menerap macam askar menyelamatkan diri..kawan2 yang lain pun dah macam askar pencen semua..wkakakakaa..punyelah takut..huhuhuhu..pengalaman kot..aekkekeke..

after wedding we all jalan2 d putrajaya


Akhirnya dapat juga mengubat rindu aku dengan u all time wedding hanny, tetapi aku tak dapat berjumpa dengan semua, masih ada yang tak menghadiri majlis tue, so aku tak berkesempatan nak bersua mauka, hanya bertanya kabar dari rakan2 yang masih menghubungi mereka, hope one day kita dapat berjumpa lagi, boleh berborak panjang lagi. tp hari itu cukuplah satu kereta sudah riuh macam pasar, hai..kalu satu kelas berjumpa semula, runtuh kot dewan tue..wkakakakaka..MISS U ALL..
Posted on 3:29 AM by TiM and filed under | 2 Comments »