Album Raya 2o10






Masa: d malam hari ketika manusia d buai mimpi
Model: Sarah Silah, Affiq afifi, & Najiah Herman
Emosi: amat Tenang


Posted on 11:35 PM by TiM and filed under | 1 Comments »

Suasana Hari Raya

Setelah penat Beraya me up kan pic2 me beraya..kalu nk up sekeping2 rasanya penuh blog akekekeke..so jom check it out..






if pic tak sharp itu bermakna budak2 yg snap..mihahahaha..
Posted on 12:40 PM by TiM and filed under | 2 Comments »

I did my last raya @ kampung


Fuh!!! Selamat Hari Raya kepada semua bloger sekalian. Past 3 week kot me tak update my blog huhuhu..mohon kemaafan d hari yang mulia ini. Bukan sengaja tapi terpaksa d sengajakan akibat mencari rezeki yg berlebihan d Bulan Ramadhan Baru2 ini..akeeekek..Alhamdulilah semua berjalan degan lancar.

Tiba D kampung Halaman Sitiawan,Perak Pada jam 5.30 pagi d hari raya (thanks to Faiz sudi hantar me pulang beraya), terus menuju ke dapur tolong masak lodeh.(mata kuyu) akibat baru habis berniaga pada jam 2 am d pagi raya. Lodeh pun lodeh lah, lagi pun aku tak tolong pe2 so meringankan tulang utk membantu d dapur akekekeke..cm poyo lak. (kacip fatimahlah aku sebat) ehhehe stady sehingga jam 3ptg.


hampir setahun gak tak pulang (cam lah aku ddk oversea) ramai yg berkata begitu, namun aku kuatkan hati yea!!!!!!!!!!..rindu pada rumah, jiran, mak abah, dan yg paling bermakna apabila melihat pic2 zaman sekolah yg mak letak d rak2 dalam bilik aku..huhuhuhu..sekali pandang.. (itulah aku) org yg dalam gambar itulah yg aku mahu jadi, sentiasa SEMANGAT!!!!!!!!!!!




Beraya sakan, first time aku memberi duit raya pada anak2 saudar serta kezen2 ku yg tercinta, mengeletar gak nk kua duit..huhuhuhu..sebulan sebelum puasa aku dah terbayangkan wajah2 mereka yg perlu aku bg duit raya, maka tamatlah kerisauan itu..nak tau berape me bg???..akekekekeke..shuuuuuuu..RAHSIA..akekekekekkeke.. kondisi badan amat keletihan,

Raya kedua Pulang Ke GErik,Perak ada Family Day raya Ke tiga, akibat keletihan melampau, kesemputan dan migrin menyerang..fuh!!!!!amat tidak selesa, muke toye d raya yg ke tiga..huhuhu..tension....masih tidak dapat berehat sepenuhnya.. Raya keempat Kembali pulang ke Sitiawan adeh...pada raya ke lima sebelum berangkat ke Shah Alam Semula Sempat membuat Shoot Raya bersama Adik, Kezen n jiran tercinta..u all memang best (sanggup bejemuran pada jam 1 tengah hari) perh!!!!!!!!!! memang terbakar+panat+berpeluh..nnt leh wat lagi k akekekekeke....thanks to Wan yg sudi beraya d rumah ku dan join photoshoot yg tah ape2 tue.akekeekke..



Paling ku rindui Opah yg terchinta..Syahdu melihat die hanya tuhan yg tahu..tp sebagai wanita cun me masih control kan ke cun an me nie..akekekekkeeke..SEMANGAT!!!!!!!!!!!!.. itu sentiasa yg menguatkan Jiwa aku utk terus menunggu dugaan dan halangan yg d berikan.. So skang me sudah berada D Shah Alam Semula Utk meneruskan Cita-Cita yang tertangguh..ape2 pun this week me nk berehat drumah walaupun jadual hampir penuh..huhuhu..akan cuba sedaya mungkin utk tidak buzy this week..next week baru nk kerja Kuat..akekeke..SEMANGAT!!!!!!!!!!!!!!!!.. SElamat HAri Raya..
Posted on 12:21 PM by TiM and filed under | 5 Comments »

Kisah "Abang SATA" di bulan Ramadhan

Amat Panas Cuaca, Visit Bazar Ramadhan @ Section 13 stadium Shah Alam, amat best+ besar, luas, sehinggakan tak tahu mahu membeli apakah juadah berbuka hari ini. TETAPI...setelah melihat SATA aku terus Menyambarnya..hahahaha..tanpa segan silu, me minta diskaun lalu aku berkata"bang tak leh murah ke" Abang itu membalas "nak murah pg Kuala Kemamang lah dek oii" miahahahhaha..Cilaka..(memang nk pg, tp tak jadi..huhuhu) chait..lek2 bulan pose. ape2 pun SATA amat best ok. "Selamat Berpuasa".

SATA yang amat sedap

terpingar-pinagar seketika

Akhirnya aku membuat keputusan utk membeli 3 cucuk RM5 hengget ok.

Posted on 12:31 PM by TiM and filed under | 4 Comments »

I can't smile without You

walaupun poyo, pic nie aku suke tgok..SEMANGAT!!!

Emosi: tak tahu kenape teruja dengan lagu nie selepas menonton Movie HELLBOY2 sorang2 bersama Milo Ais bertaburan..membuatkan hari rasa bahagia.miahahah malam2 nie kot bahagia..ekkekke..tp amat best dan membuatkan me rasa happy. Selain malayan Lagu Type-X lagu ini pun menyentuh Jiwa..heheeh jom same layan...

sila klik di bawah utk mendengar lagu
I can't smile without You

You know I can't smile without you
I can't smile without you
I can't laugh and I can't sing
I'm finding it hard to do anything
You see I feel sad when you're sad
I feel glad when you're glad
If you only knew what I'm going through
I just can't smile without you

You came along just like a song

And brightened my day
Who would have believed that you were part of a dream
Now it all seems light years away

And now you know I can't smile without you

I can't smile without you
I can't laugh and I can't sing
I'm finding it hard to do anything
You see I feel sad when you're sad
I feel glad when you're glad
If you only knew what I'm going through
I just can't smile

Now some people say happiness takes so very long to find

Well, I'm finding it hard leaving your love behind me

And you see I can't smile without you

I can't smile without you
I can't laugh and I can't sing
I'm finding it hard to do anything
You see I feel glad when you're glad
I feel sad when you're sad
If you only knew what I'm going through
I just can't smile without you


Posted on 11:26 AM by TiM and filed under | 4 Comments »

Survay RamaDhan..

Lokasi D Bazar Ramadhan Section 18 berhadapan Ole-Ole, sempena Tapak Jualan Barang Raya yang aku sendiri Ada..hhahaha..Tapi tak start2 lagi. Giler lah. Mengatur Strategy masih Awal utk berniaga, tapak lain pun belum bersiap sepenuhnya, so me, Gee n Norm pun Jalan2 cuci mata melihat Fesyen Terbaru Raya Kali ini, as assignment gak lah hhehehehe..plu d record kan supaya Perancangan WarisanChanteQ Collection pada tahun Hadapan Berjalan Dengan lancar. SEMANGAT!!!

Tahun Nie Rasanya Beli Baju D ZARA jalah, baju kurung belambak tak pakai. "tak baik membazir" hehehe

lihat Sahaja tak mau beli lagi, tunggu dah nak raya

Orang nak beniaga aku pun beniaga, tapi kaki merayap tempat lain gak..miahahahaha..


Muke Berseri D Bulan Yang Mulia 'Apakah Rahsia Mu'
Posted on 11:13 AM by TiM and filed under | 0 Comments »

Apakah Yang Engkau Cari


Hidup Digambarkan SEindah Cinta
Namun Tercarikah CINTA itu.
Cita-Cita Dilhamkan Secantik Diri Yang Memiliki,
Namum Mampukah Kita Memilikinya.
Lantas Apakah Yang Engkau Cari,
Jika Tiada Kamu Di hati,

Siapakah Hati Itu,
Mampukah Hati Itu Berada D situ,
Mengunggu Hingga CIta-cita serta CINTA itu terjadi.
Mampukah Hati itu menjadi Sahabat Sejati
Yang sering diPerkatakan,
Bahawasanya Hati ini Menjadi Kuat dengan adanya Sahabat Sejati.
Persoalanya Mampukan Ia menjadi Sahabat Sejati atau Sebenarnya ia Adalah Cinta Sejati.
CINTA Dan CITA-CITA adalah yang berbeza,
Namun Mereka Penentu antara satu sama lain.
Lantas Apakah yang Engkau cari.
Kuatkah memiliki kedua-duanya.

Bagaimanakah Tentang Kenangan Yang Indah,
Haruskah di kenang atau sekadar pengalaman hidup,
Menjadikan kita lebih dewasa.
Sahabat datang dan pergi,
wang Ringgit datang dan pergi,
Impian Datang Dan pergi,
Oleh itu, Apakah YAng Engkau Cari??
Haruskah Cinta Datang Dan Pergi,
Bolehkah Sayang Itu Datang Dan Pergi..
Maka..
Apakah Yang Engkau Cari.
Posted on 5:08 AM by TiM and filed under | 0 Comments »

Visit Kg Broga


Lokasi: Bukit Broga
Masa: 5.45am dr subang perdana
Kenderaan : Kancil (series Afiq)
Map Search: I pod map (bateri hampir kehabisan)
Driver : Fatimahsilah (kelajuan 120 geegegegee)
Asistant Driver : Afiq Afifi
Penumpang : Sarah Silah
Bekalan: 100plus,Roti, Tuna, and mineral water




Mula mendaki : 6.45am
Jumlah Visitor : Hampir 60 org termasuk we all so agak perlahan untuk mendaki
Bekalan : just sebotol air mineral yg lain tinggal huhuhu..memang menyesal
Cuaca: hujan Renyai (hampa Tidak dpt lihat matahari)
Ketibaan : 7.50am
Situasi : amat ramai manusia sehingga tidak tahu mahu snap celah mana
Kondisi Diri: kasut teramat kotor lecah akibat hujan, sedikit kesemputan akibat sudah lama tidak hiking serta kedahagaan akibat kekurangan air.
Mode: amat Happy apabila sampai d puncak. berpuas hati walaupun penat.
View: amat ChanteQ oiii..berbaloi2
Jurugambar: Fatimahsilah (pic aku semua tah ape2)
Model: sarah silah (mula2 malu, lama2 mahu)
Super Poss: afiq afifi ( tarak kisah punya)
Observation : Ramai kot photographer, student, semua muke happy bila sampai walaupun penat, mengambil kesempatan sanp pic d merata2 lalang,kalu boleh semua sudut tidak ketinggalan.
Idea: aku mahu possing d sini next year..akeke tema seperti Video clip (ipang-sahabat Kecil)






Posted on 3:35 AM by TiM and filed under | 5 Comments »

Budak Kelas 6 Zamrud 1997

Sejak dua menjak nie aku cm sengal2 sikit, tak tau kenapa, ade je yang tak kene. Cm2 masalah datang. Masih wat lek2 padahal dalam hati bergelora. Adoi..serabut!!!!!!!!!!!!! tp aku masih positifkan diri take n easy, "idup dah susah jangan d susahkan lagi" ha..so aku pun layan lagu2 d blog aku nie sambil tgok2 FB member2. Kebetulan nk menegur member sekolah Rendah dulu Shamsida aku panggil Sham..ehehhehe...lame kot tak jumpe walaupun Kg aku d Gerik sllu gak lah balik.tp Tak rojer2 dorg ..hahaaha..aku balik raye je kot..akekekee..

6 ZAMRUD 1997

Nasib lah aku berjumpe semula dengan Sham Yg sudi mengingatkan aku kepada Member2 Kelas 6 Zamrud hahaha "6Z" ehhehe...sory to say..aku memang dah banyak hilang ingatan pada u all semua, bukan sengaja, tetapi akibat keadaan, serta masa yang telah membuatkan aku tidak mampu nak menghubungi u all semua. syuhada yang depan umah pun aku tak rojer, ape lagi yg seberang Kg ujung kg..huhuhuhu..terasa rindu nagn u all semua..aku baru sedar Aku lah Penolog Kelas dulu kan..kan..kan..akekekek Aie ketua kelas, hahahaha..memang sengal.

Aie pernah gak jumpe die time masa aku D asrama, die pernah Sekolah sekejup dgn aku. Yang lain memang lost lah. Terinagat kat cikgu Yati. huhuhuhu..so sweet, masa dulu die sllu bg motivation dalam kelas, semangat die kuat, tak mudah putus asa ajar kami matametik dengan Bahasa Ingeris. Cikgu terbaek..kelas Zamrud adalah kelas ke dua terbaik. So we all dalam kelas merasakan kami nie tak sepandai dak2 Kelas DElima yg Semua cikgu sayang. So cikgu Yatilah selalu memberi semangat serta dorongan, supaya kami tidak berputus asa.

Sambil mendenagr lagi HUJAN-Muda (leh layan kat my music)..hahahaa terinagat lagi lah zaman2 sekolah rendah dulu. memang Aktif kot. Bola Baling..Yes!!!! otai kot dgn Sham, Farah, n yang lain.. Lumba lari, lompat tinggi semua rembat...tp bab nak memngaji..hahahha..ponteng je kerja, sekolah agama pun jarang pg..mihahahahaha..so skang jadi manusia juga aku akekeekek.. jom layan lagu HUJAN nie..hahaaha..


Penyanyi: Hujan
Tajuk Lirik Lagu: Muda

Tamatlah zaman persekolahan
Masih dihantui memori
Waktu kecil waktu yang gemilang
Oh Tuhan ku tak mahu pergi

Alangkah indahnya dunia
Bila kita semua tak akan membesar
Alangkah indahnya dunia
Bila kita semua akan bersama selamanya


Tak lupa pelbagai peristiwa
Waktu pergi mengaji
Ponteng kerana ku macam tak biasa

Alangkah indahnya dunia
Bila kita semua tak akan membesar
Alangkah indahnya dunia
Bila kita semua akan bersama selamanya


Posted on 2:58 AM by TiM and filed under | 2 Comments »

Good Friend

biler tak dpat SATA..otak2 pun tak pa lah hehehe..

Morning all blogger sekalian sambil mendengar lagu MUSE-Neutron Star Collision (LOve Is Forever) agensi Twilight punye keturunan..hahaha.aku melaporkan diri mengupdatekan keadaan diri. malam tadi tak boleh tido kot, hati gelisah, gundah gulana, akibat gara-gara Seminar Yang ingin dilakukan Oleh My client..chait..choi..choi.choi..jauh kot Pulau Pinang, dah lah ade fee lak tue..choi..choi..choi..Kalu agak2 nak dapat duit Puasa pun Janganlah Org lain jadi mangsa..sesuka hati nk wat kat mane2 dah lah mintak fee, transport sendiri.. CHAIT... aku tak berpuas hati tul lah..if terpaksa pg gak..Ha..aku dah tau mane lokasi Pulau Pinang Nak aku "ponteng" Seminar Tue..hahahahaha..anak-anak mami Bersedialah..

So ape kene mengena pic kat bawah nie pula..whahahaaaha..setelah tensionkan keadaan mlm td..aku mengeditlah sikit pic kawan aku nie (sikit betul) layan b4 memejamkan mata pada 6.30am dan bangun semula 8.00am..ahhahaha..last montah lepak dengan Hajar @ Putrajaya, Thanks jadi super duper Model aku yg setia..akekekekeke.. hari nie aku harus bersua muka Dengan Boss aku yang terchinta..REPORT PLS!!!!!!!!!!!! aiyak..



Bf hajar bergaya dengan bike die..sanggup dtg naik motor..
ish..ish..awek bawak kereta..ape cerite..akekeke..



Posted on 6:40 PM by TiM and filed under | 3 Comments »

MY ParentHood

Hai.. mlm nie aku asyik dengar lagu Martina McBride - In My Daughter's Eyes sampai teringat kat mak aku..huhuhu..rindu.Lokasi mak sekarang ada d Gerik, Perak. Katanye nak mengemas Rumah sebab dah lama tak balik tengok rumah sambil menziarahi Mak Long aku yg sakit d kampung. awal sgt mak nak mengemas umah tue..Puasa lagi 2 minggu kot..raya lagi sebulan, Lagi pun tahun nie we all raya D Sitiawan, perak. Ish..mak aku nie..aku tahu die sayangkan umah tue walaupun kami adik beradik kurang suka. ape2 pun itulah satu2nya umah mak& abah. so aku tak kisah sgt, yang penting mereka happy..

Abah pulak sibuk dengan Tour Guide "Royal Belum" dia dan baru2 ini aku sempat mengupdatekan blog die kasi cun sikit, supaya job masyuk lebih akekkeeke
http://hjsilahroyalbelum.blogspot.com tetapi masih byk benda yang harus aku perbaiki supaya nampak lagi menarik, akan d updatekan dr masa kesemasa. Love u so much.


In my daughter's eyes I am a hero
I am strong and wise and I know no fear
But the truth is plain to see
She was sent to rescue me
I see who I wanna be
In my daughter's eyes

In my daughter's eyes everyone is equal
Darkness turns to light and the
world is at peace
This miracle God gave to me gives me
strength when I am weak
I find reason to believe
In my daughter's eyes

And when she wraps her hand
around my finger
Oh it puts a smile in my heart
Everything becomes a little clearer
I realize what life is all about

It's hangin' on when your heart
has had enough
It's giving more when you feel like giving up
I've seen the light
It's in my daughter's eyes

In my daughter's eyes I can see the future
A reflection of who I am and what will be
Though she'll grow and someday leave
Maybe raise a family
When I'm gone I hope you see how happy
she made me
For I'll be there
In my daughter's eyes

-Martina McBride-


Love U All
Posted on 12:47 PM by TiM and filed under | 1 Comments »

Old Skool With FRENDSHIP 7

"selamat pengantin baru untuk hanny"

Malam nie aku saja mau membuka folder picture wedding hanny 10 july 2010 baru2 ini. kawin juga akhirnya kawan FRIENDSHIP 7 aku sorg nie, pas nie giliran siapa aku no comment. Lihat semula kawan2 hostel aku nie.huhuhuhu..terimbas banyak kenangan dengan mereka ini.

Time tue aku tingkatan satu, first time memasuki Asrama, niat sebenarnya memang tak nak duduk rumah (cita2 nak jadi anak perantauan)..wkakaakakka.. jadi aku lah student paling happy apabila mak aku hantar aku ke sana. Masih aku ingat lagi, Hani nangis time mak die nak balik, bukan hani jew, Tun Malisa, Nasha,.ish..ramailah time tue..terbayang-bayang lagi nie..sambil senyum sorang2 aekeekekekeke..


member2 Kaum ADAM,(aku pun tak kenal sagt akekekeke)

Semasa aku di sekolah Asrama, memang undang2 di sana tidak d benarkan bergaul dan bemesra dengan kaum ADAM.aekekkeeke..So bila nampak lelaki macam sesuatu benda yang amat bersalah akn aku lakukan, tp disebabkan itulah ramai student kena masuk court aekekke..ish secret admire memang banyak lah, yang di larang itulah yang nk d buat..bab usya mengusya nie memang pekara biasa.pk2 lik lawak.tp itulah hakikatnya, jadi sememangnya aku berkawan dengan golongan HAWA jelah.

Disanalah aku kenal erti persahabatan, susah+senang, gelak+tawa, caci+maki. Dan budaya yang masih kekal aku wat sehingga kini adalah "berpuasa apabila Sen tak ada" wkakakakakaka.. dr zaman Asrama, UiTM, Sampai bekerja memang itu yang aku tak boleh tinggalkan..aekekeke..


"antara kawan2 yang hadir wedding hanny"

hehehehhhehe..Aku masih tersenyum sambil menulis blog nie..adeh..memang saat paling riang adalah berada di sekolah Asrama, semua aktiviti sekolah aku join, Pengawas, AJK asrama, berlari jangan cakap, lari padang, atas pagar bawah pagar pun paling Aktif..akeekkeeke.. Saat2 paling indah apabila kawan2 aku ajak basuh kain "midnight" akekeke..yelah time tue wayang tak ada, ape tah lagi TV. So activity midnight paling best d asrama adalah membasuh kain bersama kawan2 aku..heheheehe..

Seingat akulah selama 3 tahun aku berada d SEkolah Asrama, 3 kali kot aku kene denda di khalayak ramai..waaaaaaa..malu BEB..satu sekolah tgok. adeh.. first, aku, dgn dua org lagi rakan aku, bising dalam kelas kena denda dengan cikgu ape aku dah tak inagt, siap kene bawak buku baca tengah2 court. yang tak tahan kena perli sambil dorg menyanyi"adik-adik dan kawan-kawan, membacalah buku pelajaran, surat kabar dan buku cerita, untuk faedah kita bersama" wkakakakakaka..berapi Otak dengan panas lagi..huhuhu..

Second , kene time aku dtg sekolah lambat, atas tiket bangun lambat dan mandi lambat.kali nie dendanya adalah bawak baldi dan barang2 mandi duduk di tengah court.. yang tak tahanye ingat kaum HAWA je wat perangai, rupanya kaum ADAM pun ade, so aku tak malu sgt, nk gelak lagi ada, masing2 tgok diri masing2, serabut sbb mandi pun kelam kabut, Kaum ADAM lagilah, kene pakai tuala mandi je..wkakakakakaa..

Yang ke tiga aku dan kawan2 aku FRENDSHIP 7 terkantoi, dengan cikgu Siti malam saat2 akhir tahun sekolah, biaselah dah habis exam PMR time tue,wat sekolah cm sendiri punaya, lewat malam pg Kelas,kononya nk lepak n berjumpa Kaum ADAM,Sekali Cikgu Siti nampak, ape lagi, kene terkam lah..die menjerit satu sekolah dengar..wkakaak..aku yang gelabah nie menerap macam askar menyelamatkan diri..kawan2 yang lain pun dah macam askar pencen semua..wkakakakaa..punyelah takut..huhuhuhu..pengalaman kot..aekkekeke..

after wedding we all jalan2 d putrajaya


Akhirnya dapat juga mengubat rindu aku dengan u all time wedding hanny, tetapi aku tak dapat berjumpa dengan semua, masih ada yang tak menghadiri majlis tue, so aku tak berkesempatan nak bersua mauka, hanya bertanya kabar dari rakan2 yang masih menghubungi mereka, hope one day kita dapat berjumpa lagi, boleh berborak panjang lagi. tp hari itu cukuplah satu kereta sudah riuh macam pasar, hai..kalu satu kelas berjumpa semula, runtuh kot dewan tue..wkakakakaka..MISS U ALL..
Posted on 3:29 AM by TiM and filed under | 2 Comments »