Happy Birthday TO me..


Happy birthday to me, sweet 24, sudah 2009. Cepat masa berlalu, sedar tak sedar hampir 2 tahun lebih aku merasa Kemurunagn yg amat hebat bagi diri aku, dugaan,datang bertubi2, hingga diri tak mampu hadapi. Cuba bertahan selagi mampu,moga aku berani dan yakin ada harapan untuk hari yang akan datang,,

Yang aku cari..
Bukan harta yang melimpah ruah,
Yang aku cari hidup yang memiliki hati,
Yang aku cari bukan kekasih hati,
Tetapi cinta yang mampu aku pertahan dunia dan di akhirat nanti,
Yang aku cari bukan keiginan mereka,
Tetapi ingin memiliki,
Memiliki apa yang seharusnya aku perolehi,
Perolehi dari hati sendiri,
Semagat yang aku cari
Dari kamu yang mampu hadir dalam hidup ku,
Untuk meneruskan impian aku sampai nanti,
yang aku cari bukan lagi kekasih,
tetapi sahabat yang setia,
kerana itulah yang hakiki..
Cinta...
Aku mahu cintai dan sayangi diri ku dan dunia ku sendiri,
Yang aku mahu hidupku sebagai satu kembara.
yang tak mungkin aku tahu apa penghujungnya,
Maka aku akan laluinya dengan Riang dan Gembira.




Apapun yang terjadi
Berjalanlah tanpa henti
Air mata tertahan
Waktu untuk dijatuhkan

Nanti kita kan tahu
Betapa bijaknya hidup
Sepahit apapun ini
Pelajaran yang bererti

Nanti kita kan tahu
Betapa bijaknya hidup
Sepahit apapun ini
Pelajaran yang bererti

Semoga kepergianmu
Tak akan merubah apapun
Semoga mampu ku lawan
Kesepianku

Apapun yang terjadi
Berjalanlah tanpa henti
Posted on 12:27 PM by TiM and filed under | 4 Comments »

PhotoChanteQ by fatimahsilah

Outing with my friend,lame sudah tak kua dgn hajar,lagi-lagi masing2 sibuk,so penuhi masa with her 2 days, pg mandi sugai sekali ehhehe...lame tak leisure kan Hajar huhuhu..






Jalan-jalan di Taman Tasik Perdana, sambil2 snap pic member 'Hajar' with my other friend Mr.Din..sempat merasa kekuatan Nikon dan pic2 yang di paparkan adalah hasil aku snap using Nikon D60 kot..tak ingat sudah hehehehe..boleh tahan..Akan tetapi 'Canon' tetap menjadi pujaan hatiku..LAYAN....







Posted on 1:21 PM by TiM and filed under | 2 Comments »

Selalu Mengalah

Lagu ini aku beri kepada yang sepatutnya memliki dan layak menerima kata-kata dari band seventeen ini. Bagus sekali penulisan u all, harus diberi kepada yg menyakiti hati sesiapa pun. Rugi aku wat blog kalu tak meluahkan perasaan aku, no more cry and feel sad,i should go out from there..sakit hati+benci+kecewa+menyampah+menyesal+marah= benagang tahap Gaban aku berikan kepada kamu..(siapa yang terasa dia lah tue). Mahu story yang seterusnya..tunggu 18june.to be continue..


Jelaskan pada ku isi hatimu
Seberapa besar kau yakin padaku
Untuk tetap bisa bertahan denganmu
Menjaga cinta ini

Pertengkaran... yang terjadi...
Seperti semua salah ku

Mengapa slalu aku yang mengalah
Tak pernahkah kau berfikir
Sedikit tentang hatiku
Mengapa ku yang harus slalu mengalah
Pantaskah hatiku masih bisa bersamamu

Jelaskan pada ku isi hatimu
Seberapa besar kau yakin padaku
Untuk tetap bisa bertahan denganmu
Menjaga cinta ini


"Love is never wanting to lose faith, never wanting to give up, and never truly moving on. Love is knowing and praying in the deepest part of what's left of your heart that they feel the same."

Posted on 4:39 AM by TiM and filed under | 0 Comments »

LAskar Pelangi Lyric



Mimpi adalah kunci
Untuk kita menaklukkan dunia
Berlarilah tanpa lelah
Sampai engkau meraihnya

Laskar pelangi
Takkan terikat waktu
Bebaskan mimpimu di angkasa
Raih bintang di jiwa

Menarilah dan terus tertawa
Walau dunia tak seindah surga
Bersukurlah pada yang kuasa
Cinta kita di dunia

Selamanya...

Cinta kepada hidup
Memberikan senyuman abadi
Walau hidup kadang tak adil
Tapi cinta lengkapi kita

Laskar pelangi
Takkan terikat waktu
Jangan berhenti mewarnai
Jutaan mimpi di bumi

Menarilah dan terus tertawa
Walau dunia tak seindah surga
Bersukurlah pada yang kuasa
Cinta kita di dunia

Menarilah dan terus tertawa
Walau dunia tak seindah surga
Bersukurlah pada yang kuasa
Cinta kita di dunia

Selamanya...

Selamanya...

Laskar pelangi
Takkan terikat waktu...
Posted on 5:01 AM by TiM and filed under | 0 Comments »

Laskar Pelangi

Hari ini aku tergerak hati untuk mendengar lagu ‘”Laskar Pelangi” yang dinyanyikan oleh Kumpulan Niji, very nice song, and da lyric sangat memberi makna kehidupan yang sebenar. Namun, disebalik lagu itu sebenarnya memiliki sebuah cerita yang amat menarik untuk di tonton oleh semua golongan usia, “Laskar Pelangi Movie” is a very nice story, dan secara tidak lansung memberi suntikan semangat dan kesedaran untuk diri aku,yang ingin memulakan hidup yang lebih baik dan bermakna.


Ceritanya terjadi di desa Gantung, Kabupaten Gantung, Belitung Timur Indonesia. Bermula Ketika “Sekolah Muhammadiyah” terancam akan dibubarkan oleh Depdikbud Sumsel, sekiranya tidak mencapai pelajar baru sebanyak 10 orang. Ketika itu baru 9 pelajar yang menghadiri sekolah tersebut, akan tetapi ketika Pak Harfan, iaitu pengetua sekolah ingin memberi ucapan penutupan sekolah, Harun dan ibunya datang untuk mendaftarkan diri di sekolah kecil itu. Harun, anak istimewa itu telah menyelamatkan keadaan telah mengembirakan hati Cikgu Muslimah, yang merupakan satu-satunya guru wanita yang memiliki semangat yang kuat untuk mengekalkan satu-satunya sekolah di Belitung yang memberi peluang kepada anak-anak miskin untuk menimba ilmu sama seperti anak-anak yang lain.




Dari sanalah bermula cerita mereka. Bermula dari penempatan tempat duduk, pertemuan mereka dengan Pak Harfan, perkenalan mereka yang luar biasa di mana A Kiong yang keliru ketika ditanyakan namanya oleh guru mereka, Bu Mus (cikgu Muslimah). Kejadian bodoh yang dilakukan oleh Borek, pemilihan ketua klas yang dibantah keras oleh Kucai, kejadian ditemukanya bakat luar biasa Mahar, pengalaman cinta pertama Ikal, sampai pertaruhan nyawa Lintang yang mengayuh basikalnya 80 km pulang dan pergi dari rumah ke sekolahnya,beliau terpaksa menunggu “sang buaya” melintas setiap hari untuk menuju ke sekolah is a very interesting.

Mereka, Laskar Pelangi- Nama yang diberikan oleh Bu Mus akan kesenangan mereka terhadap pelangi, Mereka sempat megharumkan nama sekolah dengan berbagai cara. Seperti membalas dendam Mahar yang selalu diejek oleh kawan-kawanya kerana minatnya pada seni yang membuahkan kemenangan manis pada carnival 17 Ogaos, dan kebijaksanaan Lintang yang mampu mengaira dengan cepat dan mengalahkan sekolah yang lebih baik dari mereka.





Laskar Pelangi mengaharungi hari-hari menyenangkan, tertawa, dan menagis bersama. Kisah Sepuluh kawan ini berakhir dengan kematian ayah Lintang yang memeaksa pelajar pintar itu berhenti sekolah dengan sangat mengharukan,I was cry..huhuhu..sedih sudah. Dan dilanjutkan dengan kejadian 12 tahun kemudian di mana Ikal yang melanjutkan pelajaranya luar dr pulau Belitong telah kembali ke kampungnya. Kisah indah ini ringkas dengan watak yang mengharukan oleh Andrea Hirata, bahkan kita boleh merasakan semangat masa kecil angota sepuluh Laskar pelangi ini..

Antara kata-kata yang tidak dapat aku lupakan dalam cerita ini adalah kata-kata dari Pengetua Sekolah Mereka.

“ Yang harus di ingat, jangan pernah menyerah, hiduplah untuk memberi sebanyak-banyaknya, dan bukan menerima sebanyak-banyaknya.”

Melalui cerita ini telah memberikan aku satu pengertian hidup yang paling bermakna sekali, menjelang hari lahir aku ini, aku ingin mewarnakan kembali hidup aku seperti "Laskar Pelagi"..hehheh..mungkin ada yang mersakan aku nie "POYO", but i dont care org nak cakap ape, tp itu yang akan aku lakukan, i just wnt to be myself yang lama sudah aku tinggalkan, jadi diri sendiri, itu yang aku mahu..thanks to someone, yang telah sedarkan aku semua ini,aku akan ingat smpai bila-bila. Thank You so much Laling..you know that rite..this is for you.you are da gret friend. Thanks To all yang memberi semangat pada aku untuk bagun semula,tak lupa pada yang telah menjatuhkan dan menghancurkan hidup aku selama ini, naver ever give up..to all my firends yang sentiasa menyokong impian aku thank you so much.

http://www.youtube.com/watch?v=fFZVM8EDbKA

Posted on 12:08 PM by TiM and filed under | 4 Comments »

Happy BirthDay MaK..

11 june my mom birthday..happy birthday to you, don't know to say, how much i LOVE u so much..and i miss u..i miss the past leave with you..hope we will do again. Insyaallah i will back home.




Hello world

Hope you're listening
Forgive me if I’m young
For speaking out of turn
There’s someone I’ve been missing
I think that they could be
The better half of me
They’re in their own place trying to make it right
But I’m tired of justifying
So i say you’ll..

Come home
Come home
Cause I’ve been waiting for you
For so long
For so long
And right now there's a war between the vanities
But all i see is you and me
The fight for you is all I’ve ever known
So come home
Oooh

I get lost in the beauty
Of everything i see
The world ain’t as half as bad
As they paint it to be
If all the sons
If all the daughters
Stopped to take it in
Well hopefully the hate subsides and the love can begin
It might start now..Yeahh
Well maybe I’m just dreaming out loud
Until then

Everything i can’t be
Is everything you should be
And that’s why i need you here
Everything i can’t be
Is everything you should be
And that’s why i need you here
So hear this now

Come home
Come home
Cause I’ve been waiting for you
For so long
For so long
And right now there's a war between the vanities
But all i see is you and me
The fight for you is all I’ve ever known
Ever known
So come home
Come home
Posted on 1:38 PM by TiM and filed under | 1 Comments »

Sepi hati terjadi lag,Mungkin sampai mati aku sepi,Biar senyum hadir di hariku,Namun ini hanya ada di bibir..Di bibir saja,Aku ini yang bisa mengerti Walaupun yang lain mau mengerti Namun berat beban di hidupku. Biarkan saja biar saja Hanya ku yang tahu.. Sejarah cinta dan hidupku penuh duri dan banyak ranjau perlu kesabaran yang penuh untuk tetap kuberdiri ada saatnya kubicara Bila hatiku telah bulat Sepanjang ku bisa atasi semua Aku tetap diam.....

Did I disappoint you or let you down?
Should I be feeling guilty or let the judges frown?
'Cause I saw the end before we'd begun,
Yes I saw you were blind and I knew I had won.
So I took what's mine by eternal right.
Took your soul out into the night.
It may be over but it won't stop there,
I am here for you if you'd only care.
You touched my heart you touched my soul.
You changed my life and all my goals.
And love is blind and that I knew when,
My heart was blinded by you.
I've kissed your lips and held your head.
Shared your dreams and shared your bed.
I know you well, I know your smell.
I've been addicted to you.

Goodbye my lover.
Goodbye my friend.
You have been the one.
You have been the one for me.

I am a dreamer and when I wake,
You can't break my spirit - it's my dreams you take.
And as you move on, remember me,
Remember us and all we used to be
I've seen you cry, I've seen you smile.
I've watched you sleeping for a while.
I'd be the mother of your child.
I'd spend a lifetime with you.
I know your fears and you know mine.
We've had our doubts but now we're fine,
And I love you, I swear that's true.
I cannot live without you.

Goodbye my lover.
Goodbye my friend.
You have been the one.
You have been the one for me.

And I still hold your hand in mine.
In mine when I'm asleep.
And I will bear my soul in time,
When I'm kneeling at your feet.


Posted on 1:10 PM by TiM and filed under | 1 Comments »

Wedding Kak Izah

Nice wedding for kak izah..kawin kamu sudah.After this dont know giliran siape lak.Yang pasti hidup harus dteruskan. Majlis di ada kan di Dewan Tun Rahah,bagunan Tun Abdul Rahman, sekat BB,so ape lagi... abis majlis yang tak kawin2 nie move on Shopping kat Pavilion hehehehe tul ke aku eja nie..layan...Actulay wat kenduri di rumah lagi best kot..i gues..Ape2 pun tahniah Selamat menjalani Rumah tangga dengan aman, kalu tak larat gune tangga,lif pun boleh.hehehehe..di sebab kan pengantin popular sgt ari tue susah nak snap..so kami snap pic kte org jelah..hahaha..jagan marah ha..




















Posted on 9:34 AM by TiM and filed under | 2 Comments »

Taman Negara Pahang

syok nya Taman Negara, trip with my friends, seronok, tracking,camping, canopy walkway, boating, huhuhu..banyak syok lah..Ni dah kira Zoom Malaysia dah nie..byk tempat untuk dilawati..hahahaha..rindu nye aku kat kalian smua..





Pahang, the largest state in Peninsular Malaysia, is the home to TAMAN NEGARA , the oldest enchanting rain forest in the world . The state is blessed with a beautiful coastline, which offers endless tropical bliss for thrill and adventure seekers.
Taman Negara is a 130 million year old wonder and is also the largest premier rainforest in Malaysia..
It covers an area of approximately 4,300 square kilometers of tropical rain forest is believe to be more than 130 million years old. There are many adventurous things you can do here like ; jungle trekking, mountain climbing, bird watching, go rapid shooting , cave exploration or try the longest canopy walk in the world in Taman Negara.
Posted on 6:56 AM by TiM and filed under | 1 Comments »