Budak Kelas 6 Zamrud 1997

Sejak dua menjak nie aku cm sengal2 sikit, tak tau kenapa, ade je yang tak kene. Cm2 masalah datang. Masih wat lek2 padahal dalam hati bergelora. Adoi..serabut!!!!!!!!!!!!! tp aku masih positifkan diri take n easy, "idup dah susah jangan d susahkan lagi" ha..so aku pun layan lagu2 d blog aku nie sambil tgok2 FB member2. Kebetulan nk menegur member sekolah Rendah dulu Shamsida aku panggil Sham..ehehhehe...lame kot tak jumpe walaupun Kg aku d Gerik sllu gak lah balik.tp Tak rojer2 dorg ..hahaaha..aku balik raye je kot..akekekee..

6 ZAMRUD 1997

Nasib lah aku berjumpe semula dengan Sham Yg sudi mengingatkan aku kepada Member2 Kelas 6 Zamrud hahaha "6Z" ehhehe...sory to say..aku memang dah banyak hilang ingatan pada u all semua, bukan sengaja, tetapi akibat keadaan, serta masa yang telah membuatkan aku tidak mampu nak menghubungi u all semua. syuhada yang depan umah pun aku tak rojer, ape lagi yg seberang Kg ujung kg..huhuhuhu..terasa rindu nagn u all semua..aku baru sedar Aku lah Penolog Kelas dulu kan..kan..kan..akekekek Aie ketua kelas, hahahaha..memang sengal.

Aie pernah gak jumpe die time masa aku D asrama, die pernah Sekolah sekejup dgn aku. Yang lain memang lost lah. Terinagat kat cikgu Yati. huhuhuhu..so sweet, masa dulu die sllu bg motivation dalam kelas, semangat die kuat, tak mudah putus asa ajar kami matametik dengan Bahasa Ingeris. Cikgu terbaek..kelas Zamrud adalah kelas ke dua terbaik. So we all dalam kelas merasakan kami nie tak sepandai dak2 Kelas DElima yg Semua cikgu sayang. So cikgu Yatilah selalu memberi semangat serta dorongan, supaya kami tidak berputus asa.

Sambil mendenagr lagi HUJAN-Muda (leh layan kat my music)..hahahaa terinagat lagi lah zaman2 sekolah rendah dulu. memang Aktif kot. Bola Baling..Yes!!!! otai kot dgn Sham, Farah, n yang lain.. Lumba lari, lompat tinggi semua rembat...tp bab nak memngaji..hahahha..ponteng je kerja, sekolah agama pun jarang pg..mihahahahaha..so skang jadi manusia juga aku akekeekek.. jom layan lagu HUJAN nie..hahaaha..


Penyanyi: Hujan
Tajuk Lirik Lagu: Muda

Tamatlah zaman persekolahan
Masih dihantui memori
Waktu kecil waktu yang gemilang
Oh Tuhan ku tak mahu pergi

Alangkah indahnya dunia
Bila kita semua tak akan membesar
Alangkah indahnya dunia
Bila kita semua akan bersama selamanya


Tak lupa pelbagai peristiwa
Waktu pergi mengaji
Ponteng kerana ku macam tak biasa

Alangkah indahnya dunia
Bila kita semua tak akan membesar
Alangkah indahnya dunia
Bila kita semua akan bersama selamanya


Posted on 2:58 AM by TiM and filed under | 2 Comments »

2 comments:

Arsany Arsad said... @ August 1, 2010 at 5:34 PM

main la drum.. garuk pale buat pa? hehe..

TiM said... @ August 1, 2010 at 6:29 PM

adeh..compius itu drump ke bonggo..mihahahahaha..