I did my last raya @ kampung


Fuh!!! Selamat Hari Raya kepada semua bloger sekalian. Past 3 week kot me tak update my blog huhuhu..mohon kemaafan d hari yang mulia ini. Bukan sengaja tapi terpaksa d sengajakan akibat mencari rezeki yg berlebihan d Bulan Ramadhan Baru2 ini..akeeekek..Alhamdulilah semua berjalan degan lancar.

Tiba D kampung Halaman Sitiawan,Perak Pada jam 5.30 pagi d hari raya (thanks to Faiz sudi hantar me pulang beraya), terus menuju ke dapur tolong masak lodeh.(mata kuyu) akibat baru habis berniaga pada jam 2 am d pagi raya. Lodeh pun lodeh lah, lagi pun aku tak tolong pe2 so meringankan tulang utk membantu d dapur akekekeke..cm poyo lak. (kacip fatimahlah aku sebat) ehhehe stady sehingga jam 3ptg.


hampir setahun gak tak pulang (cam lah aku ddk oversea) ramai yg berkata begitu, namun aku kuatkan hati yea!!!!!!!!!!..rindu pada rumah, jiran, mak abah, dan yg paling bermakna apabila melihat pic2 zaman sekolah yg mak letak d rak2 dalam bilik aku..huhuhuhu..sekali pandang.. (itulah aku) org yg dalam gambar itulah yg aku mahu jadi, sentiasa SEMANGAT!!!!!!!!!!!




Beraya sakan, first time aku memberi duit raya pada anak2 saudar serta kezen2 ku yg tercinta, mengeletar gak nk kua duit..huhuhuhu..sebulan sebelum puasa aku dah terbayangkan wajah2 mereka yg perlu aku bg duit raya, maka tamatlah kerisauan itu..nak tau berape me bg???..akekekekeke..shuuuuuuu..RAHSIA..akekekekekkeke.. kondisi badan amat keletihan,

Raya kedua Pulang Ke GErik,Perak ada Family Day raya Ke tiga, akibat keletihan melampau, kesemputan dan migrin menyerang..fuh!!!!!amat tidak selesa, muke toye d raya yg ke tiga..huhuhu..tension....masih tidak dapat berehat sepenuhnya.. Raya keempat Kembali pulang ke Sitiawan adeh...pada raya ke lima sebelum berangkat ke Shah Alam Semula Sempat membuat Shoot Raya bersama Adik, Kezen n jiran tercinta..u all memang best (sanggup bejemuran pada jam 1 tengah hari) perh!!!!!!!!!! memang terbakar+panat+berpeluh..nnt leh wat lagi k akekekekeke....thanks to Wan yg sudi beraya d rumah ku dan join photoshoot yg tah ape2 tue.akekeekke..



Paling ku rindui Opah yg terchinta..Syahdu melihat die hanya tuhan yg tahu..tp sebagai wanita cun me masih control kan ke cun an me nie..akekekekkeeke..SEMANGAT!!!!!!!!!!!!.. itu sentiasa yg menguatkan Jiwa aku utk terus menunggu dugaan dan halangan yg d berikan.. So skang me sudah berada D Shah Alam Semula Utk meneruskan Cita-Cita yang tertangguh..ape2 pun this week me nk berehat drumah walaupun jadual hampir penuh..huhuhu..akan cuba sedaya mungkin utk tidak buzy this week..next week baru nk kerja Kuat..akekeke..SEMANGAT!!!!!!!!!!!!!!!!.. SElamat HAri Raya..
Posted on 12:21 PM by TiM and filed under | 5 Comments »

5 comments:

Arsany Arsad said... @ September 15, 2010 at 7:38 PM

happening sampai pening eh? hehe.. mmg ngam pekene kacip fatimah utk insan bernama fatimah. hek hek!

nice photoshoot beb!

FaAz AwAnZ said... @ September 17, 2010 at 6:02 PM

wah photoshoot raya..mane lokasi tu?siap ad padang lg..

TiM said... @ September 17, 2010 at 10:50 PM

Sanik: eip..me fatimahsilah kay..akekekeke..

Faaz: Lokasi d ruma aku jelah..amacam cun kah..hahahaha..

FaAz AwAnZ said... @ September 29, 2010 at 11:49 PM

cun la..rumah ko luas macam padang yer..

TiM said... @ September 30, 2010 at 2:04 AM

yup..lebih kurang lah..kire2 leh wat padang futsall akekekee..sayang padang tue..tpt aku main kecik2 lu..hehehehe..terbaek..