Old Skool With FRENDSHIP 7

"selamat pengantin baru untuk hanny"

Malam nie aku saja mau membuka folder picture wedding hanny 10 july 2010 baru2 ini. kawin juga akhirnya kawan FRIENDSHIP 7 aku sorg nie, pas nie giliran siapa aku no comment. Lihat semula kawan2 hostel aku nie.huhuhuhu..terimbas banyak kenangan dengan mereka ini.

Time tue aku tingkatan satu, first time memasuki Asrama, niat sebenarnya memang tak nak duduk rumah (cita2 nak jadi anak perantauan)..wkakaakakka.. jadi aku lah student paling happy apabila mak aku hantar aku ke sana. Masih aku ingat lagi, Hani nangis time mak die nak balik, bukan hani jew, Tun Malisa, Nasha,.ish..ramailah time tue..terbayang-bayang lagi nie..sambil senyum sorang2 aekeekekekeke..


member2 Kaum ADAM,(aku pun tak kenal sagt akekekeke)

Semasa aku di sekolah Asrama, memang undang2 di sana tidak d benarkan bergaul dan bemesra dengan kaum ADAM.aekekkeeke..So bila nampak lelaki macam sesuatu benda yang amat bersalah akn aku lakukan, tp disebabkan itulah ramai student kena masuk court aekekke..ish secret admire memang banyak lah, yang di larang itulah yang nk d buat..bab usya mengusya nie memang pekara biasa.pk2 lik lawak.tp itulah hakikatnya, jadi sememangnya aku berkawan dengan golongan HAWA jelah.

Disanalah aku kenal erti persahabatan, susah+senang, gelak+tawa, caci+maki. Dan budaya yang masih kekal aku wat sehingga kini adalah "berpuasa apabila Sen tak ada" wkakakakakaka.. dr zaman Asrama, UiTM, Sampai bekerja memang itu yang aku tak boleh tinggalkan..aekekeke..


"antara kawan2 yang hadir wedding hanny"

hehehehhhehe..Aku masih tersenyum sambil menulis blog nie..adeh..memang saat paling riang adalah berada di sekolah Asrama, semua aktiviti sekolah aku join, Pengawas, AJK asrama, berlari jangan cakap, lari padang, atas pagar bawah pagar pun paling Aktif..akeekkeeke.. Saat2 paling indah apabila kawan2 aku ajak basuh kain "midnight" akekeke..yelah time tue wayang tak ada, ape tah lagi TV. So activity midnight paling best d asrama adalah membasuh kain bersama kawan2 aku..heheheehe..

Seingat akulah selama 3 tahun aku berada d SEkolah Asrama, 3 kali kot aku kene denda di khalayak ramai..waaaaaaa..malu BEB..satu sekolah tgok. adeh.. first, aku, dgn dua org lagi rakan aku, bising dalam kelas kena denda dengan cikgu ape aku dah tak inagt, siap kene bawak buku baca tengah2 court. yang tak tahan kena perli sambil dorg menyanyi"adik-adik dan kawan-kawan, membacalah buku pelajaran, surat kabar dan buku cerita, untuk faedah kita bersama" wkakakakakaka..berapi Otak dengan panas lagi..huhuhu..

Second , kene time aku dtg sekolah lambat, atas tiket bangun lambat dan mandi lambat.kali nie dendanya adalah bawak baldi dan barang2 mandi duduk di tengah court.. yang tak tahanye ingat kaum HAWA je wat perangai, rupanya kaum ADAM pun ade, so aku tak malu sgt, nk gelak lagi ada, masing2 tgok diri masing2, serabut sbb mandi pun kelam kabut, Kaum ADAM lagilah, kene pakai tuala mandi je..wkakakakakaa..

Yang ke tiga aku dan kawan2 aku FRENDSHIP 7 terkantoi, dengan cikgu Siti malam saat2 akhir tahun sekolah, biaselah dah habis exam PMR time tue,wat sekolah cm sendiri punaya, lewat malam pg Kelas,kononya nk lepak n berjumpa Kaum ADAM,Sekali Cikgu Siti nampak, ape lagi, kene terkam lah..die menjerit satu sekolah dengar..wkakaak..aku yang gelabah nie menerap macam askar menyelamatkan diri..kawan2 yang lain pun dah macam askar pencen semua..wkakakakaa..punyelah takut..huhuhuhu..pengalaman kot..aekkekeke..

after wedding we all jalan2 d putrajaya


Akhirnya dapat juga mengubat rindu aku dengan u all time wedding hanny, tetapi aku tak dapat berjumpa dengan semua, masih ada yang tak menghadiri majlis tue, so aku tak berkesempatan nak bersua mauka, hanya bertanya kabar dari rakan2 yang masih menghubungi mereka, hope one day kita dapat berjumpa lagi, boleh berborak panjang lagi. tp hari itu cukuplah satu kereta sudah riuh macam pasar, hai..kalu satu kelas berjumpa semula, runtuh kot dewan tue..wkakakakaka..MISS U ALL..
Posted on 3:29 AM by TiM and filed under | 2 Comments »

2 comments:

Arsany Arsad said... @ July 22, 2010 at 1:43 AM

sekolah asrama memang terbaek!

p/s - me start asrama pon time matrik.. hekhek..

fatimahsilah said... @ July 22, 2010 at 6:05 AM

yea..matrik tue Asrama ek??? terbaek..lah.thts y i pilih jalan baik2 jew..muahahahhahaha..